2014. június 11., szerda

Swatch SVDK4001 - „Itt van a nyár. Na végre már ! És minden mi vele jár.”



„Itt van a nyár. Na végre már ! És minden mi vele jár.” A nyárral pedig együtt jár egy könnyű vidám automata óra.
Ez az óra pont olyan boldog, egyszerű és olcsó, mint egy R-Go sláger.

A Swatch 2004-es tavaszi-nyári kollekciójával jött ki a „Wind Up” művésznevű, kevésbé szépen SVDK4001 ref számú óra. Az Irony Diaphane családhoz tartozik, pontosabban a Diaphane Automatic. A tok műanyag és egy aluminum persely ötletes házasításából született. 


A nyárhoz kapcsolódó vízi sportoknak, illetve sport nélkül csak egy egyszerű vízben dagonyázásnak sem jó társa, hiszen csak 3 Bar a nyomásállósága, és a rajta lévő szíj sem szereti a nedvességet.

A gyári bőr-kaucsuk vegyes szíj, igazából a semmit sem szeret, mert már 3. beszíjazásnál megtört és málni kezdett, a mostani szíj egy Hirsch bőr szíj, amit kifejezetten swatchra gyártanak. Sajnos a Diaphane Automatik tokja minimálisan eltér a Diaphane sorozat többi tagjától amihez könnyű szíjat találni, ezért ezt a Hirsch szíjat is meg kellett erőszakolni hogy jó legyen.


A szerkezet az ETA által kifejezetten a Swatchnak gyártott 2842A1 kaliber (21 kő, 21.600 lengésszámú), amely figyelembe véve a Swatch Group által tulajdonolt ETA és a névadó brand házasságát, tulajdonképpen az egyetlen olyan manufakturális órának tekinthető amelyben ETA szerkezet ketyeg.

Az idén megjelenő Swatch Sistem51 hívta fel ismét az automata swatch órákra a figyelmet, és nagyon nagy marketing kampánnyal állítottak mementót a silányságnak. A Sistem51 szerkezet neve abból ered, hogy 51 alkatrészből áll az új szerkezet amelyet emberi munka nélkül csakis robotok raknak össze, ehhez képest ez a 2842 egy remekmű. 10-évvel a gyártása után, karbantartás nélkül is kb 10mp-es járáseltérés tapasztalható rajta naponta, de a hordás és a hőmérséklet nagyban befolyásolja ezt, ezért egy ügyes és kísérletező kedvű tulajdonos a pontosság terén nagyon jó eredményekkel viselhet egy ilyen órát.

Szeretem benne, hogy könnyű, lenyűgözz a vidám színe, soha nem unatkozik az ember ha elölről vagy ha hátulról nézi, jó és arányos mérete van. Óra szerető és ismerő emberek is megnézik, és soha nem szül irigységet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése